Søk

Farlig produksjonsfeil på vinduer

På Hønefoss er det oppdaget en farlig feil på Block Watne bygg oppført i 2016.

Et vindu falt ned i bakken, da en beboer skulle snu det. Heldigvis ble ingen skadet, skriver Block Watne i en pressemelding. Vinduene er produsert av Dudek og det ble oppdaget at vinduet manglet én av skruene som fester beslaget i midtrammen.

Feilen ble oppdaget i et Block Watne-bygg oppført i 2016 i Hønefoss. . Den manglende skruen i ett vindu var årsak til at det falt ned på bakken da beboeren skulle snu vinduet. Heldigvis kom ingen til skade. Entreprenøren har etter hendelsen undersøkt 1580 vinduer og funnet ytterligere to feil.

Vinduene er produsert av Dudek, som har levert 95 000 vinduer til Block Watne siden 2002. Omtrent halvparten av disse er toppsving-vinduer. Det er aldri rapportert et liknende tilfelle der et vindu har falt ut på en Block Watne-bolig. Block Watne antar at feilen kan skyldes en svikt på fabrikken hos sin underleverandør. 

Slik kan vinduene undersøkes

De som har kjøpt bolig av Block Watne etter 2002, kan du se under hvordan dvinduene bør undersøkes for feil. Ta kontakt med Block Watne dersom det oppdages flere feil.

Fremgangsmaate_sjekk_vindu

 

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no