Søk

Fire av fem bedriftseiere tror det vil skapes flere arbeidsplasser dersom formuesskatten på arbeidende kapital fjernes.

Undersøkelsen gir et klart uttrykk for at dette er noe bedriftseierne er svært opptatt av, sier NHO-sjefen Kristin Skogen Lund.

Formuesskatt er viktig for bedriftseierne

Publisert:08.08.17, NHO

 

I en undersøkelse utført av Norstat blant 200 norske bedriftseiere (og NHO-medlemmer), sier 58 prosent at fjerning av formuesskatten på arbeidende kapital definitivt vil skape flere arbeidsplasser de neste 3-5 årene. 22 prosent sier det antageligvis vil gjøre det.

Fire av fem mener også at det helt sikkert eller sannsynligvis vil bli skapt færre arbeidsplasser om det motsatte skjer, at formuesskatten på arbeidende kapital økes. Enda flere, nitti prosent, er klar på at formuesskatten på arbeidende kapital bør fjernes.

- Undersøkelsen gir et klart uttrykk for at dette er noe bedriftseierne er svært opptatt av. Dersom man snakker med norske bedriftseiere og ikke bare om dem, så får man det bekreftet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Hun viser til at bedriftslederne er opptatt av formuesskatten fordi den er:

  • Urettferdig: Må betales uansett overskudd/underskudd
  • Skjev: Særnorsk – rammer kun norske eiere
  • Kortsiktig: Hindrer gründerskap


NHO-sjef Kristin Skogen Lund og bedriftseier og daglig leder Brian Sjøen i Stillasgruppen på dagens pressekonferanse om skatteundersøkelsen. 

- Mine verdier er stillaser og maskiner, ikke penger i banken. Dermed må jeg tappe bedriften for å betale en personlig skatt, sier eier og daglig leder i Stillasgruppen, Brian Sjøen. - Dette svekker gode arbeidsplasser og er konkurransesvekkende for norske eiere, sier han.

Les mer på nho.no

Se presentasjon av undersøkelsen 

Se hele undersøkelsen her

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no