Søk

Lærerikt og hyggelig i Ålesund

God stemning for de 146 fremmøtte i helgen under årets landsmøte.

Styreleder Ole Olsen fra Thor Melings Trevarefabrikk ønsket velkommen til landsmøtet i Ålesund. Selv om fjoråret var tøft for mange i bransjen, minnet han oss på at forbrukerne som regel er mye mindre opptatt av pris enn vi er, såfremt de får levert gode produkter. Vi trenger folk som ser muligheter, og de finnes det mange av. Det fikk vi også oppleve på kroppen i de to dagene landsmøtet varte. 

Regionlederen i NHO Møre og Romsdal, Toril Ytreberg, kunne fortelle at de fleste av skipsverftene i regionen startet opp i små naust i fjæra. Mye av grunnen til at de har lyktes, er fordi de er flinke til å samarbeide i hele næringskjeden. Her har vi nok mer  gå på i trevarebransjen.

 

 

 

Vi var også innom en av Norges mest automatiserte bedrifter, Ekornes i Sykkylven. Der produserer de1800 stresslesser hver dag og hele  95 % av dem eksporteres rundt i verden. Til tross for hele 100 roboter som jobber døgnet rundt, var det hyggelig å høre at ikke en person har blitt sagt opp grunnet automatisering. Tvert om, de har aldri vært flere, hele 700 ansatte på fabrikken i 2014.  

 

 

 

Lillerønning Snekkerifabrikk ble tildelt bransjens hederspris, Det Gylne Sagblad, til stående aplaus fra salen:

Frekke og vulgære servitører på Teaterfabrikken i Ålesund var en del av kveldens underholdning. 

Ålesund brant ned på 16 timer, men ble bydt opp på bare 3,5 år. Det meste står igjen i dag. Harald Grytten fortalte vittig om Ålesunds historie, og vi lot oss imponere.

Christer Torjussen vitset om mindre imponerende dører, språk og håndverkere.

Ola Solem og Marianne Fuglestveit ble takket av for sin innsats i styret, mens Trond Hamran fra Hamran Snekkerverksted og Ådlandsvik Tore Ådlandsvik fra Torsvik Trevare ble ønsket velkommen under årsmøtet. 

 

De fleste var med på båttur i Hjørundfjorden.

Mens andre var på fisketur i finværet:

Mange var oppe på Aksla og Fjellstua i løpet av helgen og kunne skue ut over Ålesund.

 

Kveldens konfransier, Terje Sporsem mente det var like smart å kjøpe jagerfly fra svensker som å kjøpe klatreutstyr fra danskene:

Neste år fyller Norsk Trevare 75 år, ogdet ble avslørt til jubel fra salen at landsmøtet skal være i Alta 20-22. mars 2015. Velkommen!

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no