Søk

Lærlingløftet

Det nye nettstedet lærlingløft.no skal vise fordelene ved å ha lærlinger, og hvilke støtteordninger bedriftene kan få.

Nytt lærlingnettsted lansert

Hvert år er det cirka 6000 elever som ønsker seg læreplass, men som ikke får det. Like før jul presenterte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksenen en ny nye offensiv for å sikre lærlingrekrutteringen til norske bedrifter sammen med representanter for hovedorganisasjonene i arbeidslivet.

Nå er også en ny lærlingnettside lansert. Hensikten med Lærlingløftet.no er at nye bedrifter skal bli klar over fordelene ved å ha en lærling, samt finne god informasjon om hvordan bli lærebedrift på nettstedet.

- Oppfordringen fra LO er klar: Bruk lærlingløft.no for å få flere lærebedrifter og læreplasser, skriver Fellesforbundet i en pressemelding.

Kunnskapsdepartementet og partene i arbeidslivet har sammen undertegnet en samfunnskontrakt for flere læreplasser. Målet er 20 prosent flere læreplasser innen utløpet av 2015.

 

Partene i samfunnskontrakten er Kunnskapsdepartementet, kommunal- og moderniseringsdepartementet, LO, NHO, KS, YS, Unio, Virke, Spekter og Maskinentreprenørenes forbund.

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no