Søk

Melby snekkerverksted AS mot nye høyder

med den største vindeltrappa i massivtre som er laget i Europa!

Den snart 65-år gamle jubilerende trappefabrikken på Eide i Møre og Romsdal følger så absolutt med i tiden. De er innovative, kreative, løsningsorienterte og flinke til å samarbeide med sine tyske eksperter.

  

Massivtre er i skuddet og dette er det største enkeltprosjektet Melby har hatt i trappeproduksjonen så langt.
Bedriften har fått tilskudd fra Innovasjon Norge for å forske fram ny kunnskap. Forskningen har de stort sett gjort selv samen med samarbeidsfabrikken i Tyskland som har spesialisert seg på limtre og som har laget de store vangene i buet limtre. For å lage vangene, som veier hundrevis av kilo, laget de først en buet form og krysslimte så 20 sjikt med 5 millimeter tjukke granemner. (Mer fakta om trappa nedenfor)

Den spektakulære trappen som er levert til vestibylen på Lade skole og idrettshall i Trondheim binder tre etasjer i skolen sammen. Den har blitt et kunstnerisk og sentralt element i bygget som binder elevareal sammen med fellesareal, kantine og idrettshall.

Les mer om Melby-trappen og se bilder i Romsdal Budstikke

Arkitekt er: Lars Schanche Bølviken i Eggen Arkitekter AS.

Fakta om trappen:

Trappefakta

- Utvendig diameter 5,6 meter, trappebredde 1,8 meter.
- Total høgde 11 meter. Trappa dreier 720 grader.
- Til sammen 66 trinn inkludert hvilerepos, to i hver etasje.
- Vangene har en jevn stigning også over hvilereposene. Dette fører til at vangene blir veldig høge. Målt vinkelrett på stigningsvinkelen er bredden 2,2 meter. Lengden på utvendig vange er 40 meter fra bunn til topp.
Lengden på innvendig vange er 19 meter.
- Trappevangene har en flate på 114 kvm. Vangene er 80 mm tjukke og er laminert sammen av 5 mm
tjukk finer i gran. Til sammen har det gått med 1850 kvm. kryssfiner.Utvendig diameter 5,6 meter, trappebredde 1,8 meter.
Total høgde 11 meter. Trappa dreier 720 grader.
Til sammen 66 trinn inkludert hvilerepos, to i hver etasje.
Vangene har en jevn stigning også over hvilereposene. Dette fører til at vangene blir veldig høge. Målt vinkelrett på stigningsvinkelen er bredden 2,2 meter. Lengden på utvendig vange er 40 meter fra bunn til topp.
Lengden på innvendig vange er 19 meter.
- Trappevangene har en flate på 114 kvm. Vangene er 80 mm tjukke og er laminert sammen av 5 mm tjukk finer i gran. Til sammen har det gått med 1850 kvm. kryssfiner.

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.