Søk

Natre Vinduer på Vatne spesialiserer seg for kun heve- og skyvedørsproduksjon

– Vi er opptatte av å beholde arbeidsplasser i Norge, skape norsk industri og ha lokal tilstedeværelse, sier administrerende direktør Frode Henning Killi.

Natre Vinduer annonserte denne uken at de i 2019 legger om produksjonen ved fabrikken på Vatne fra vinduer til heve- og skyvedører for et internasjonalt marked.

En ny prototype av heve- og skyvedøren er allerede montert og under test i Norge, skriver Natre Vinduer i en pressemelding om omleggingen.

– Døren er utviklet i fellesskap med våre eiere, og ivaretar Dovista sine krav med tanke på design og funksjonalitet. Dette betyr på sikt at Natre Vatne vil produsere for Norden og Storbritannia, sier produksjonsdirektør Jan Marius Reppe i Natre Vinduer.

– Tøffe tak i industrien gjør at vi må utnytte fabrikkene til å produsere flere timer i døgnet. Vi spesialiserer derfor Natre Vatne til kun heve- og skyvedørproduksjon ved å investere over 30 millioner i ombygning av fabrikken. Dette vil være med på å sikre dagens ansatte og på sikt gi mange flere arbeidsplasser, avslutter Killi.

Ombygningen av fabrikken på Hellandshamn starter i mars, og 80 prosent av dagens utstyr vil bli skiftet ut.

I 2019 planlegger Natre Vinduer å produsere 6.000 heve-og skyvedører ved Natre Vatne, men kapasiteten vil, ifølge pressemeldingen, være over 12.000 dører.

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.