Søk

SMART miljøsatsing er stor suksess

Både ledelse og ansatte ved NorDan er i dag svært fornøyde med de nye passiv-vinduene og SMART løsningene, til tross for tøffe tider, sier de til NRK Rogaland.

NRK Rogaland 01.06:

NorDan-døren skal sikre framtiden, det er en dør som rett og slett snakker med deg. Konseptet kalles en smartdør.

SE VIDEO HER

Tore Rasmussen

Tore Rasmussen, konsernsjef i NorDan.

FOTO: ODD RUNE KYLLINGSTAD / NRK

 

– Hvis jeg ikke er hjemme og det ringer på døren, så vil jeg kunne se på telefonen min hvem som ringer på. Da kan jeg prate med den som ringer på og jeg kan låse opp døren, sier Tore Rasmussen, som er konsernsjef i NorDan.

Måtte ansette flere

Anders Svindland

Anders Svindland, nylig ansatt i NorDan.

FOTO: ODD RUNE KYLLINGSTAD / NRK

Hos NorDan på Moi går det for fullt, til tross for tøffe tider i næringslivet. 23 år gamle Anders Svindland er en av de nyansatte i Nordanfabrikken på Moi og har bare jobbet på halv annen uke.

 

– Det er veldig greit å jobbe her, det er en fantastisk arbeidsplass. Det er greie folk, og mye å sette seg inn i og lære, men det går bra, sier han.

Etter et tøft år i fjor måtte Nordan tenke nytt. Resultatet ble blant annet dører og vinduer til energisparende passivhus.

Kuttet kostnader

Roger Myklebust

Roger Myklebust, klubbleder i NorDan.

FOTO: ODD RUNE KYLLINGSTAD / NRK

– Vi legger inn ekstra isolasjon i karmen, som gjør at isolasjonen blir ekstra god. Passivhus og vindu er noe vi tror kommer for fullt i årene fremover, sier Rasmussen.

 

I dag går det så det kviner. Men for å konkurrere skikkelig måtte kostnadene kuttes. Nå er det investert i roboter som gjør mye av jobben folk gjorde før. Likevel er det nok å gjøre for de 420 ansatte.

– Vi har faktisk ansatt folk etter litt harde tider, så det går veldig bra, sier Roger Myklebust, som er klubbleder i NorDan.

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no