Søk

Grande ble kåret til årets bedrift 2015

Det Gylne Sagblad, bransjens hederspris ble delt ut til Grande i selveste Håkonshallen under landsmøtet i Bergen i helgen.

På mandag blir det fest, forteller Torbjørn Hjelden, daglig leder som skal hjem og bake kake til de ansatte. Alle gode ting er tre, og denne uka har vi faktisk mottatt hele 3 priser. Det er veldig hyggelig at årt arbeid blir lagt merke til. Vi har gjennom mange år satset bevisst på design, og vi tror at design er den nye norske "olja". Bare se hva de tar for en flaske Voss Vatn kontra hva det koster for et norsk oljefat for tiden, sa Hjelden da han mottok prisen litt overrasket og uforberedt. Under landsmøtet til Norsk Trevare i helgen ble Grande tildelt Det Gylne Sagblad, som er bransjens hederspris, og deles ut hvert år til en bedrift som har utmerket seg som en god rollemodell for resten av bransjen.

Bakgrunnen for at Grande Fabrikker AS ble kåret til vinner, er at de er en bedrift som skiller seg ut, og som har tatt et tydelig valg når det gjelder å satse på produksjon i Norge, forteller leder av juryen Ivar Hansen, direktør i Norsk Trevare. Grande produserer og leverer skreddersydde innredninger og interiørdetaljer, med fokus på høy kvalitet og funksjonelt design. Bedriften er tett knyttet til Grande Interiør som er totalleverandør til skoler, barnehager, kontor, og helsesektoren. 

Bedriften har mer enn 60-års historie, og har en god lønnsomhet. I 2015 leverte Grande sin desidert største ordre med total-leveranse av møbler og interiør til 360 hybler til Ungdoms-OL på Lillehammer. Det er gjennom året investert i nye maskiner, og det arbeides kontinuerlig med automatisering og interne forbedringsprosesser. 


Grande har svart på markedets ønske om å kunne levere digital informasjon, og har tatt jobben med å generere møblene som såkalte BIM-objekter. Dette gjør det enklere for arkitekter og designere å legge Grande-møblene inn i sine 3D-modeller. Når det gjelder produktutvikling jobber bedriften tett med møbel- og industridesignere for å finne funksjonelle gode løsninger for kunden, men som samtidig skal kunne produseres på en rasjonell måte. 
Ved å bidra i nettverk med andre bedrifter i Rauma kommune, har Grande fått drahjelp og inspirasjon fra bedrifter som driver innen helt andre bransjer. Det er liten tvil om at dette samarbeidet på tvers av bransjer bidrar til å utvikle bedriften. 


Bedriften har siden 1998 jobbet bevisst med miljøarbeid, og ble i 2009 den første bedriften i Rauma som fikk sertifisering som Miljøfyrtårn. Fornyelsen av dette er gjennomført løpende, og senest i 2015. I tillegg er bedriften medlem i Grønt Punkt Norge AS. 
Bedriftens verdier: På høgget, sjå og bli sett, etterleves blant annet som utstiller på Designers Saturday i Oslo, mye pressedekning, og aktivitet på sosiale medier. 

De øvrige bedriftene som var foreslått, og som juryen vurderte var disse: 
Fagtrapp AS på Espa, Kloppen Trevare AS på Toten, Melby Snekkerverksted AS på Eide, og Voss Møbel og Trevareverkstad AS på Voss. Juryen gjennomgikk bakgrunnsinformasjonen om de ulike bedriftene, og var enige om at Grande Fabrikker AS skilte seg ut som vinner blant de fem kandidatene. 

Tidligere vinnere kan du finne her

 

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.