Søk

Nominerte bedrifter 2014

Henriksen Snekkeri, Grande Fabrikker, Hestnæs Trappefabrikk, Melby Snekkerverksted og Thor Meling Trevarefabrikk er nominert til "Årets Trevarebedrift"

 • Grande Fabrikker AS

   

  Omsetning 2013: 36 mill kroner

  29 årsverk

  Holder til: Møre og Romsdal

  Produserer: Spesialinnredning

  Grande har funnet sin nisje i spesialmarkedet som totalleverandør til skole, barnehage, kontor, konferanserom og helsesektoren. De vektlegger god design med høy kvalitet - til konkurransedyktig pris

  Grande er flinke til å markedsføre seg både på messer (bl.a. Designers Saturday) og i sosiale medier, og de har en svært oversiktlig webside der det fremkommer tydelig hva de kan tilby. De har en visuelt god og gjennomarbeidet profil.

  Grande har de senere årene jobbet med BIM og utviklet produktmodeller for BIM. De er flinke til å vise kundene hvilke produkter de kan tilby, noe som bidrar til å forenkle salgsprosessen for kunden, og det kan gi en bedre flyt i produksjonsplanleggingen.

  De var den første bedriften i kommunen som ble sertifisert som Miljøfyrtårn, er medlem av Grønt Punkt og har HMS høyt oppe på dagsordenen.

  Grande Fabrikker AS leverer gode resultater (1.495 i 2013), og har en god driftsmargin.

   

 • Henriksen Snekkeri AS

   

  Omsetning 2013: 15,5 mill kroner

  12 årsverk

  Holder til: Aust Agder

  Produserer: Spesialinnredning

   

  Henriksen Snekkeri produserer og leverer skreddersydde innredninger og interiørelementer til alle typer prosjekter og i alle typer materialer. De satser på kvalitet og håndverk, og ikke bare står de for produktutvikling, men de tilbyr sågar i bistå andre bedrifter med produktutvikling.

  Henriksen Snekkeri AS gjorde en stor snuoperasjon i 2011. Ved å få inn ny ledelse i bedriften, gjorde at de økte omsetningen fra 6,6 til 15,4 mill i i løpet av 3 år. De har et solid driftsresultat i 2013. Ved å omprofilere seg har de utmerket seg som årets sørlandsbedrift i 2013. Med frisk logo, nye hjemmesider og høy aktivitet på sosiale medier, er de en bedrift som blir lagt merke til.

  Ved å få inn industridesignere, har Henriksen et stort fokus på produktutvikling og design, og bistår arkitektene ved å komme med utvikle nye, lekre og funksjonelle løsninger. Henriksen satser aktivt på ungdommer og lærlinger og har nær kontakt med skoler i nærmiljøet for å sikre rekruttering til bransjen.

   

 • Hestnæs Trappefabrikk AS

   

  Omsetning 2013: 20,2 mill kroner

  17 årsverk

  Holder til: Hedmark

  Produserer: Trapper

   

  Hestnæs Trappefabrikk AS produserer og restaurerer klassiske og moderne trapper. De produserer spesialtrapper og tilbyr i tillegg egen serieproduksjon
  Bedriften har en stabil arbeidsstokk. Det legges stor vekt på kvalitet i alle ledd i produksjonen, noe kundene gi veldig gode tilbakemeldinger på.

  Hestnæs Trappefabrikk AS har alltid vært et godt forbilde når det kommer til lønnsomhet. De har hatt en jevn økonomisk vekst, og har alltid hatt levert gode resultater, langt over bransjens gjennomsnitt. I 2013 hadde de en driftsmargin på 15,1 %, mot gjennomsnittet i bransjen som lå på 2,9%.


  Hestnæs Trappefabrikk AS var den første trevarebedriften i Hedmark som mottatt miljøsertifikat, og oppfyller en rekke bransjekrav for miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø som internkontrollsystem, arbeidsmiljø, energi, materialbruk, avfall, utslipp (forurensning) og transport.

   

 • Melby Snekkerverksted AS

   

  Omsetning 2013: 20,5 mill kroner

  15 årsverk

  Holder til: Møre og Romsdal

  Produserer: Trapper

   

  Bedriften satser på kvalitet i alle ledd og med bred kompetanse har de utviklet bedriften til å bli en solid og anerkjent trappeleverandør. De er best kjent for sine spesialtrapper og de har bygd opp et unikt trappestudio med utstilling av ulike trapper. I fjor høst ble bedriften utvidet og en ny stor linje for overflatebehandling ble installert.
  Melby Snekkerverksted AS har tatt i bruk formpresset tre for å produsere trapper på en helt ny måte En spesiell laminering gjør det mulig å innlemme trinn og opptrinn i samme del, som gir trappen forbedret styrke og kan basere den tekniske bæringen på én vange i senter av trappen. Dette gir trappen en helt ny og åpen fremtoning sammenlignet med andre trapper. Under Designdagen i 2009 fikk Melby Snekkerverksted AS utmerkelsen "Merket for God Design" for trappemodellen "Spill".
  Melby Snekkerverksted AS har en god andel eksport til Tyskland. I Tyskland mottok Melby Snekkerverksted AS prisen for Årets trapp i 2014.
  Melby Snekkerverksted AS og 5 andre trappeprodusenter har gått samme i en landsdekkende kjede "Trapperingen" for å samkjøre og effektivisere produksjon, markedsføring og salg.


 • Thor Melings Trevarefabrikk AS

   

  Omsetning 2013: 17,1 mill kroner

  12 årsverk

  Holder til: Rogaland

  Produserer: Dører og vindu

  Thor Meling Trevarefabrikk AS har alltid hatt fokus på kvalitet, kompetanse, gi riktige råd til kunden og levere tidsriktige produkter som står i samsvar med byggets øvrige byggestil og tidsepoke.

  De bygger ikke bare kompetanse internt med egne lærlinger, men de spiller kolleger i bransjen gode, både lokalt og nasjonalt. De lærer opp både kunder, leverandører, politikere og øvrige i bransjen. I en tid hvor økende prispress har gjort seg gjeldende, har de stått opp for at vi må lage kvalitetsprodukter, og forklare hvorfor kvalitet koster mer, men varer lenger.

  Ole Olsen, daglig leder hos Thor Meling har de siste årene vært et svært engasjert styreleder i Norsk Trevare, og engasjert seg spesielt rundt formuesskatten. Han har flere ganger hatt møter med stortingspolitikere, vist og forklart hvilken innvirkning skattepolitikken får for trevareindustrien. Ole Olsen og Thor Meling er et forbilde for både små og store bedrifter i bransjen.

  Thor Melings Trevarefabrikk er et svært godt forbilde for bransjen når det kommer til lønnsomhet. De siste fem årene har bedriften hatt en jevl økomimisk vekst, og i en tid hvor mange av vindusprodusentene i Norge gikk med underskudd, klarte denne bedriftene å levere et resultat med en driftsmargin på 10,1 %. 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.