Søk

Dør

Døren er ofte det første som møter deg på vei inn i et hus. Skal den være diskrét, eller skal den rope ut "velkommen"? Det finnes utallige muligheter  for hvordan døren kan se ut. De fleste velger fremdeles hvite dører, og grått har gjort sin innmarsj også på dette feltet. Men dører kan fås i alle farger og fasonger. Helt enkle, eller med sirlige utskjæringer. Det er svært vanlig å ha elementer av glass, enten store eller små. Og stål for eksempel på listene kan være en tøft innslag.  Norske dører er laget for norske forhold. Det er viktig i et land hvor temperaturen kan variere med opp til 70-80 grader i løpet av et år. Det er også viktig å ha en dør som er energieffektiv og isolerer godt.

I Norge har vi mange produsenter som har spesialisert seg på å restaurere eller bygge nye gamle dører. I gamle bygårder krever ofte riksantikvaren at døren skal være identisk, men at den skal møte tidens krav til sikkerhet og brannvern.

For å finne de norske dørprodusentene, kan du søke her. Her vil du også finne oversikt over hvem som tar på seg restaureringsoppdrag.  

Bookmark and Share

Dør

Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no