Søk

Flere bransjeforeninger går inn for å gjeninføre "murer'n"

Dette var ett av tiltakene som ble vedtatt etter byggekonferansen for å øke rerutteringen til bransjen.

Bransjeforeningene ønsker å gjeninføre murern
Bransjeforeningene ønsker å gjeninføre murern

FORSLAG OM INNFØRING AV "MURERPILS"

Byggenæringen har lagt fram flere forslag om hvordan rekruttere flere til håndverksfagene. Den mest kontroversielle er gjeninnføring av "mureren" i lunsjen. Det er lange tradisjoner for å belønne arbeidere med alkohol i både byggenæringen og andre næringer som bryggeri og i sjøfart. Tidligere var det hver lunsj, men nå er det kun snakk om fredagspilsen for å øke trivselen blant arbeiderne.

Byggenæringen trenger mange nye hender og hoder fremover. Vi tror dette tiltaket vil øke rekrutteringen blant voksne som ønsker seg en ny karriere, er det bred enighet om i gruppa. Etter en strevsom uke er det godt med en øl i hyggelig lag.

Vi slår et slag for "mureren", sier Madsen og Wilsgård. Nå har vi tenkt til å gå ut i sola og kose oss selv. Det er jo tross alt 1. april i dag, og på tide å hilse våren velkommen.  

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.