Søk

Brødr. Øyehaug AS satser i nytt marked

Den over 70 år gamle bedriften har lagt bak seg et 2014 som var brukbart.

Egen kolleksjon
Satsingsområdet til virksomheten har vært trevare, møbel og leveranser til trappeindustrien. I tillegg til dette satset de i 2013 på byggevaresektoren under eget navn; Bodek, der de lager bl.a. pyntekkloser til listeverk og kompelette rekkverk.Dette for å skille denne delen fra den andre produksjonen.

Daglig leder Olav Standal, sier til Møre-Nytt at de har egen kolleksjon med boligdekor, og har fått på plass kjedeavtaler med byggevarekjeder over hele Norge. De har foskjellige kolleksjoner til bruk både innendørs og utendørs. 

Foto: Joachim Kroken Åsebø

Om bedriften
Brødr. Øyehaug AS som holder til på Ørsta i Møre og Romsdal, har eksistret i over 70 år, og har i dag tretten ansatte.  Brødr. Øyehaug as ble etablert midt under krigen i 1942 av de tre brødrene Olai, Anders og Olav Øyehaug. Selskapet er også i dag familieeiet.
 

Mål for 2015
- Det tar tid å jobbe seg inn på et helt nytt marked og vi er spent på hvordan dette blir i år, sammenlignet med fjoråret.   1. kvartal i fjor var det laber aktivitet, men resten av året var brukbart. Vi har mange faste kunder, og om det går bra for dem, går det bra for oss, sier daglig leder Knut Olav Standal.

Ett av målene i 2015 for virksomheten, er å få et enda bedre fotfeste innenfor byggevaremarkedet.

Brødr. Øyehaug er optimistiske, men usikre for 2015. De vil fortsette med å arbeide inn mot møbel- og trappeindustrien, i tillegg til byggevaresektoren.

De har ønske om vekst i 2015 sammenlignet med 2014. Samtidig så må vi være litt realistiske, det kan komme en bråbrems som enkelte spår, fortsetter Standal.


Valutasituasjonen 
Som mange andre bedrifter kan valutakursen, der den norske kronen er svak, gi ringvirkninger for virksomheten.
Vi er opptatt av valutasituasjonen, og spent på hvor lenge situasjonen nå skal vare. Mesteparten av materialene som vi kjøper inn til produksjonen kommer fra utlandet og mesteparten er kjøpt i euro. Om situasjonen varer en til to måneder, vil det ikke bety så mye, men varer den ut hele året vil vi få utfordringer med å greie å ta inn igjen prisøkningen på råmaterialet. Det er litt mørke skyer på himlen. vi er en ganske liten bedrift og omsetilling er noe vi jobber med hele tiden, avslutter Standal.

 

RMH

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no