Søk

-"Det er lenge siden vi har hatt så mye å gjøre på vinteren"

sier Norunn på Lunden Snekkerverksted, der de møter framtiden med fortidens håndverkstradisjoner.

Vi går motsatt vei av de fleste andre. De automatiserer, mens vi går mer tilbake til håndverkstradisjonene, sier Norunn Tveit Egenes, påtroppende 4. generasjons daglig leder i Lunden Snekkerverksted.

- De sier at det er i fjerde generasjon det går galt, sier hun spøkefult, og legger til at ingen har forsøkt å overtale henne til det. Heller tvert i mot. Det er dette jeg har lyst til å drive med, noe hennes far Noralf Tveit er veldig fornøyd med. Han tror det blir krevende i fremtiden, og at hun står foran noen skikkelige utfordringer.

I 2014 regner de med å ende rett under null, men er noe usikre på 2015. - Det har vært tøffe år sier Norunn. På denne tiden av året er det ikke uvanlig med permitteringer i bransjen, men det er lenge siden vi har hatt så mye å gjøre på vinteren forteller Norunn Tveit Egenes.

Tilpasser seg ny tid
Det er vanskelig å konkurrere i det standardiserte markedet, så det siste halve året har de jobbet med restaurering og påpeker samtidig at det er et mer tidkrevende arbeid, men mer variert og utfordrende.
Det er mange små aktører som driver veldig spisst innenfor restaurering. Vi samler sammen den kunnskapen vi trenger her. Bedriften leverer over store deler av landet.

Nå holder de på med 70-80 spesiallagde vindusrammer som skal ende opp i Oslo. De skal lage vindu til en kirke på Karmøy og vinduer til Baroniet i Rosendal der bl.a. gamle glass fra  begynnelsen av 1900-tallet settes inn i nye rammer.

i 2013 utgjorde leveranser til hytteindustrien 60-70% av omsetningen til det tradisjonsrike snekkerverkstedet. 
i 2014 var dette redusert til mellom 10 og 20%.

Norunn Tveit Egenes er sikker på at omleggingen er nødvendig og riktig for å sikre framtidig drift.
Les hele arktikkelen om Lunden Snekkerverksted her


 

RMH

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.