Søk

Gilje Tre AS er en av tre finalister i kåringen av ”Årets Norske Leanvirksomhet”.

Byggeindustrien 19.11: Inspirasjon hentes fra bilindustrien hvor Lean filosofien har sitt utgangspunkt.

Produsenten som har fabrikker på Gilja og på Moi i Rogaland har gjennom flere år arbeidet målbevisst med å effektivisere og gjøre produksjonen fleksibel for å kunne tilby kundene eksakt det de vil ha. Inspirasjon hentes fra bilindustrien hvor Lean filosofien har sitt utgangspunkt.

Kåringen arrangeres av Lean Forum Norge på årskonferansen som avholdes på Fornebu 26. – 27. november. Fagjuryen har besøkt flere bedrifter og har nominert Gilje Tre AS som en av finalistene i årets konkurranse. De øvrige finalistene er Alcoa Mosjøen og byggevareprodusenten Fibo Trespo AS.

- Våre kunders behov er betydelig endret de siste årene, noe som har medført at vi har lagt om vår produksjon for å møte kundenes behov både når det gjelder produkter, logistikk og service, sier leankoordinator Kenneth Gilje.

Han har en tilretteleggerrolle i den endringsprosessen som Gilje Tre definerer som uendelig.

- Det er de små forandringene hver dag som bringer virksomheten videre og som skal gjøre oss i stand til å møte konkurranse fra lavkostland. Kvalitet og punktlighet har alltid hatt høy prioritet hos oss og våre kunder skal ha en positiv opplevelse i møte med Gilje. Derfor jobber vi strukturert med alle ledd av vår verdikjede. Alle ansatte i Gilje bidrar til at bedriften stadig utvikler smartere løsninger og bedre produkter, sier han.

Gjennom et omfattende utviklingsprosjekt legges det nå til rette for bedriftens kunder slik at de kan benytte et web-basert verktøy for å designe og bestille vinduer og dører fra Gilje. Systemet som kalles for GiljeVarden lanseres for Giljes forhandlere i disse dager.

- At vi er nominert som en av tre finalister er en anerkjennelse av det arbeid våre ansatte har lagt ned for å utvikle virksomheten vår, sier Gilje.

Prisen deles ut av Næringsminister Monica Mæland den 27. november

Kom og hør på Kenneth Gilje snakke om lean og teknologi på Trevaredagene 2014. Meld deg på her

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no