Søk

NorDan legger ned fabrikk - 75 må gå

NorDan Arneberg i Åsnes legges ned om seks måneder. Det ble klart på et allmøte i bedriften torsdag ettermiddag.

Publisert: 24.04.2014 19:03.Sist endret: 25.04.2014 13:06.

Det er avisa Østlendingen som melder om fabrikknedleggelsen som vil føre til at 75 personer mister jobben.

– Det er en beslutning som var tung å ta, men styret vedtok det onsdag. Problemet er at vi har for stor produksjonskapasitet i Norge med i alt fire fabrikker. Vi har for stor produksjon som koster for mye. Nå kjører vi i gang igjen her i løpet av en måned og håper å produsere mest mulig her i et halvt år framover. Den perioden vil forhåpentlig også gjøre det lettere for de ansatte å skaffe seg ny jobb, sa konserndirektør Tore Rasmussen da han møtte pressen etter allmøtet ved NorDan-fabrikken torsdag.

– Dette kommer ikke overraskende, men vi har jo håpet lengst mulig. Nå får vi se hva klubbmedlemmene sier mandag når vi skal behandle sluttpakketilbudet vi er lovet når dørene stenges om seks måneder, sier klubbleder Kjetil Nordby til avisen.

– Vi er lovet sluttpakke og en ekstra belønning. Det bør være et gullkantet tilbud. Den store spenningen nå er hva belønningen vil bestå i. Vi føler nå at vi skal stille opp for å redde stumpene, så det bør virkelig være en solid belønning, sier flere av de ansatte ved fabrikken ifølge Østlendingen.

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.