Søk

Norgesvinduet Bjørlo og Svenningdal har fått på plass SINTEF Teknisk Godkjenning

Godkjenningenen gjelder for alle produktstedene til Norgesvinduet.

Alle produkttyper har gjennomgått et omfattende testprogram hos Sintef i Trondheim, skriver Norgesvinduet i en pressemelding.

Viktige tester
Produktene er testet for lufttetthet, regntetthet, vindlastmotstand og betjeningskraft. I tillegg er det også dokumentert produktenes termiske egenskaper.

Teknisk godkjenning gjelder for alle Norgesvinduets hovedprodukter: faste vinduer, åpningsbare vinduer, balkongdører og skyvedør. Gjelder både for tre- og aluminiumsbelagte vinduer.

Norgesvinduet har tidligere tatt fram Miljødeklarasjon EPD for alle åpningsbare vinduer, og dette er også et viktig element å dokumentere i den tekniske godkjenningen, skriver Norgesvinduet.

      
                                                               leder for teknisk avdeling Kent Tryggestad med
                                                                                    HMS-koordinator Kari Norbakk Rovde

Først ute
– Norgesvinduet var først ute med kvalitetssystem NS-EN ISO 9001 og NS-EN ISO 14001, og vi ser det som svært viktig også å ha på plass Sintef Teknisk godkjenning.

– Norge har svært strenge krav til kvalitet på vinduer pga. de klimatiske forholdene vi har i landet. Faktisk ligger kravene over øvrige i Europa, og da er det viktig å kunne dokumentere kvaliteten på våre produkter overfor våre kunder, mener Tryggestad.

Godkjenningen omfatter også årlig test av produkter og inspeksjon av produksjonsstedene.

– Vi er glade for å kunne utstede de første godkjenningene for vinduer, sier godkjenningsleder Hans Boye Skogstad hos SINTEF Certification. Godkjenning er en komplett dokumentasjon for vinduer noe som har vært etterspurt både av entreprenører og elementprodusenter.

 

RMH

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no