Søk

Sigdal Kjøkken AS ble tildelt Det gylne Sagblad under landsmøtet 2013 i Rogaland

Gratulerer med velfortjent seier til årets bedrift!

Norsk Trevare deler hvert år ut bransjens egne "Oscar" under landsmøtet sitt «Det Gylne Sagblad» deles ut til den bedriften som har utrettet noe som kan være til eksempel til etterfølgelse for andre bedrifter i bransjen. Den kan ha utmerket seg innen markedsføring, teknologi, produksjonsstyring, opplæring, utvikling av mennesker, produkter eksport eller samarbeid. 11 bedrifter var i år foreslått til prisen og juryen som besto av Innovasjon Norge, Tre & Profil, Oslo Snekkermesterlaug, lokalforeningene samt Norsk Trevare nominerte 6 bedrifter til prisen. Medlemsbedriftene i Norsk Trevare har alle fått avgi en stemme hver.  

I fjor var det H Vinduet Fjerdingstad som mottok prisen, og det var Knut Einar Fjerdingstad som foreslo Sigdal Kjøkken AS til prisen i år.

Sigdal Kjøkken, suverene innen norsk kjøkken:
For å klare å opprettholde sin posisjon i Norge må man være flinke til både nytenkning, produktutvikling og vise investeringsvilje.
Sigdal Kjøkken var tidlig ute med å strømlinjeforme produksjonen for å ligge i tet. I fjor innførte de LEAN for å effektivisere produksjonen ytterligere. Sigdal Kjøkken AS har bestandig hatt fokus på å ligge i forkant, og blant annet ved å ta i bruk strekkoder tidlig, utvide malingsanlegget og ved å sette inn nytt varemottak de senere årene, har de evnet å være konkurransedyktige i et svært tøft marked, og de har klart å beholde produksjonen i Norge. God logistikk og rask leveringstid er en av nøklene til suksess. De siste årene har de fokusert på å utvide produktsortimentet, og har klart å befeste seg som en solid merkevareaktør på det norske markedet. Sigdal har levert solide resultater i 20 år og omsetningen har nådd nye høyder de siste to årene.

Jan Julseth tok over som fabrikksjef for Sigdal Kjøkken i Eggedal for et drøyt år siden. Det har vært mye å sette seg inn i, og  han har jobbet målrettet for å effektivisere produksjonen, bl.a ved å innføre LEAN. Han ble så glad da de vant, at han utførte en spontan seiersdans. Denne prisen betyr mye for alle som står på i produksjonen hver eneste dag, sier han.

Torsdag eller fredag (6,7 juni) blir det en markering for alle de ansatte i fabrikken til Sigdal.

Statuetten er totalrehabilitert:
Selve statuetten er også utformet av en Buskerud-bedrift. Design og 3Interiør i Hokksund synes det var ekstra stas at det var en bedrift fra deres eget fylke som vant. De fikk frie tøyler til å lage en passende fot til sagbladet, og  Kjersti Gulliksrud, daglig leder i Design og 3Interiør forteller at foten er laget av valnøtt og frest ut i Norsk Trevares logo på en CNC maskin. Selve sagbladet er ekte  sagblad som er forgyllet.

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no