Søk

- Spent før Yrkes-VM

Neste lørdag pakker Håkon Sødal ved Os Trekultur ned snekkerutstyret sitt, og setter seg på flyet til Yrkes-VM for å konkurrere innen trevaresnekring.

Håkon Sødal fra Os Trekultur as er eneste norske deltaker innen møbelfaget.

Yrkes-VM
Der skal han delta i de såkalte WorldSkills, som går av stabelen i Leipzig i Tyskland i perioden 2. til 8. juli. Om lag 250.000 tilskuere er ventet innom i løpet av verdensmesterskapet i yrkesfag.

- Jeg begynner å få noen sommerfugler i magen, ja, konstaterer den sindige møbelsnekkeren ved Os Trekultur as.Det siste halve året har Håkon Sødal (21) brukt mye av fritiden til å perfeksjonere det han skal snekkere; en vindusramme og ei trapp.


Startet som lærling
Sødal startet opp som lærling ved Os Trekultur i Os for tre år siden gjennom lærlingordningen, men er nå av totalt 15 fast ansatte.

- Et slikt talent ønsker vi ikke å gi slipp på, sier daglig leder Helge Kokvoll ved Os Trekultur. Kokvoll skal selv nedover for å se Sødal konkurrere under VM. Kokvoll påpeker at Sødal har gjort det skarpt i alt han har deltatt i, og at han ble Norgesmester i snekring i november i fjor.
- Under Yrkes-VM skal jeg snekkere to produkter: ei vindusramme med mange utskjæringer og ei trapp med tre trinn, sier Sødal.

Blir endret
I tillegg at det krever sin snekker for å få laget de to planlagte produktene, vil begge produktene bli endret minst 30 prosent før konkurransen starter. - Det betyr at det kan skje mye på de totalt 22 timene de to produktene skal lages, smiler Sødal, som lover å gjøre sitt beste. Norge stiller med totalt 21 utøvere på yrkeslandslaget, innen 18 ulike fag. De deltar i alt fra sveising og billakkering til kokkelering og frisering.


Fra Yrkes-NM 2012, da Håkon Sødal stakk av med seiern og blir gratulert av daglig leder
Helge Kokvoll på Os Trekultur AS

 

Kilde: Østlendingen 21.06.2013.


 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.