Søk

Syver Syversen & Sønn tenker nytt

- Nå har vi fått gleden tilbake, og ikke minst tro på fremtiden!

Da Østfold-bedriften i fjor sommer mistet leveransen av forskalingsplater til betongfabarikken på Lisleby, hang driftsgrunnlaget for familiebedriften i en tynn tråd. Far og sønn Syversen hadde to valg - enten å legge ned eller starte opp med ny produksjon. De valgte det siste og satser nå på produksjon av spesialtilpassede møbler.

- Det var en tøff peroiode å stå der med en virksomhet som sysselseatte seks årsverk, men uten kunder.

Ny kurs
Med en slump egenkapital på bankkontoen, klargjorte maskiner, egne lokaler og fjerde generasjon Syversens sterke ønske om å jobbe som møbelsnekker, ble den nye kursen for trevarefabrikken staket ut. I stedet blir det nå produsert møbler i solid håndtverkskvalitet.

Jørn og Jonas Syversen med eikebord

- Selv om det tar tid å jobbe seg inn på et helt nytt marked med våre forutsetninger, har vi hatt en drømmestart, mener Jonas Syversen (27). Det er helt klart et marked for spesialtilpassede møbler etter kundens behov, som spiesebord, salongbord, bokhyller eller garderobeinnredninger.

Fikser det meste
Alt Syver Syversen & Søn lager er håndverk fra A til Å. - Det nytter ikke å miste fokuset på kvalitet, service og finish når man driver en virksomhet på vår størrelse, sier Jonas. Vi skreddersyr produktene etter kundens behov og ideer. Og  hver dag har vi mange forespørseler på produksjon av bord i ulike størrelser. De fleste vil ha bord i eik. Det er morsomt med nye oppgaver og utfordringer.

 Mange vil ha møbler i eik.
Ny investering
Maskinparken hos Syver Syversen & Sønn er både godt vedlikholdt og rikholdig. Til sommeren får de ny maskin som kapper og skjærer automatisk slik at de også kan bli konkurransedyktige på produksjon av kjøkkeninnredninger. Etterhvert kommer de til å knytte kontakter med flere arkitekter, siden de kan levere alt av spesialtilpassede løsninger.

Første næringsbedrift i Tomteveien
- Bedriften ble startet opp tidlig på 60-tallet av min bestefar, og dagens produksjonsverksted og lagerhall satte vi opp i 1972. Vi var faktiske den første næringsvirksomheten som etablerte seg her i Tomteveien, forteller Jørn Syversen (53).

 

Foto og tekst: Tomm Pentz Pedersen

RMH

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.