Søk

Tjener godt i krisetider

Foss Snekkeri AS i Meldal gjør det godt i et kjøkkenmarked preget av import. Står imot press fra utenlandske kjøkkenprodusenter.

Nationen 7. sept. 2013

Meldal. – Ingen tror vi kan drive butikk her. På Meldal videregående skole lærer de i bedriftsøkonomien at beliggenhet er alt, og at unntaket er Foss Snekkeri.
Ordene kommer fra Morten Foss, og han smiler lurt fordi han klarer å driver treforedling i pluss etter finans- og skogkrisen.
Fossline-kjøkken fra Foss Snekkeri og kjøkkenplater fra Foss Plater ga en samlet omsetning på 58 millioner kroner i fjor og skattbart overskudd på 5,5 millioner.  
 
58-års historie
Familiebedriften har vokst, trivdes og tjent penger siden 1955, med unntak av kriseåret 2008. Foss Snekkeri AS selger rundt 10.000 kjøkkenskap i et normalår. – Det blir 600–700 kjøkken i året, sier daglig leder Morten Foss. Snart skal lokalene på Jerpstad sør for sentrum bygges ut for fem millioner kroner. Det er ikke dagligdags.
Norsk kjøkkenproduksjon er historien om mange håndverksbedrifter som møtte veggen i form av økte kostnader og konkurranse fra utlandet. – Mange er konkurs, eller er oppkjøpt og så flyttet til Sverige. Vi merker også Sverige og Danmark
godt i konkurransen, sier Morten Foss.
– Hvorfor går det bra for dere?
– Vi samarbeider med flere lignende bedrifter om produktutvikling, markedsføring og materiell gjennom Norform-gruppen. De løser arbeid som er dyrt for oss småprodusenter å gjøre på egen kjøl. Produksjon og salg fikser vi sjøl.
 
Les resten av artikkelen her
 

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.