Søk

Trender 1. kvartal 2015

Nå kjøper vi dyrere kjøkken!

Nordmenn - kjøkkenfolket

 

I første kvartal har vi eksportert trevarer for  68 mill. kroner. Dette er en økning på 25 % fra samme periode i fjor, og etter flere år med tilbakegang i eksporten, er dette svært gledelig. Det er i hovedsak vinduer og ytterdører som står for økningen, men også trapper har hatt en god vekst, og står for nesten 1 mill. kroner. Dører og vinduer sendes i hovedsak til Storbritanina, mens trapper eksporteres til Tyskland.

 

Når det kommer til vårt eget land, kan vi melde at nordmenn etter et rolig 2014 igjen pusser opp og bytter ut kjøkkenet. Omsetningen av kjøkken har økt med 8 prosent, målt mot samme periode i fjor. Antall kjøkken har kun økt med 4 %, så det betyr at vi legger igjen mer penger i hvert kjøkken. Når vi pusser opp, skal vi ha varig kvalitet.

 

På vindussiden har det vært roligere i første kvartal. Året startet beskjedent, og vi ligger 8% bak fjoråret etter første kvartal. Det bør nevnes at første kvartal 2014 var svært godt, historisk sett, men påsken var sen i år, og denne har  også stor innvirkning på omsetningen i mars/ april. Vi forventer derfor lave tall også i april.

 

Import av dører ser ut til å ha flyttet seg fra Sverige til Danmark, og importen av karmer har økt med hele 52 % siden i fjor.

 

Les hele rapporten her

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.