Søk

Fargelære og fargekommunikasjon med Therese Sandem i NCS Color Center

Fra 18.03.2014 kl. 10:00, til 18.03.2014 kl. 15:00

Sted: Næringslivets Hus, Majorstua, Oslo

Valget av farger er viktig for å skape helhet, harmoni og kontraster. Hvitt er jo ganske trygt, men har du et ønske om å gi kundene gode fargeråd utover dette?

vi har vært så heldige å få tak i Therese i NCS Color Center, som har satt opp et kurs som er spesielt egnet for de som jobber innen trevare. Har du noen gang vært i en situasjon der kunden har spurt deg om fargevalg? Eller har du noen gang stusset over bestillerens angivelse av farge, og tenkt at dette hadde vært nyttig å kunne mer om? Da tror vi dette kurset kan være nyttig for deg!
 
Kurset gir en grundig innføring i NCS-systemets oppbygning og hvordan systemets innebygde egenskaper kan være til hjelp i fargesetting for å skape helhet, harmoni og kontraster. 
 

Antall:              Minimum 8 personer pr. kurs

Innhold;
                        •         Hvordan ser vi farger fysiologisk
                        •         Farge som kommunikasjon
                        •         Andre fargesystemer – CMYK, RGB, Pantone, RAL, etc.
                        •         NCS-systemet – oppbygning, virkemåte og bruksområder
                        •         NCS-kodenes likheter og relasjoner
                        •         Kontraster i interiør
                        •         Farge-refleksjon -Universell utforming – Luminanskontrast
                        •         Fargelære, romfølelse, fargepåvirkninger
                        •         Fargetemperatur og lyskilder
                        •         Utendørs fargesetting – lys, omgivelser, fasade og staffasje
                        •         Profesjonell argumentasjon for fargevalg

 

Kursholder:     NCS Colour Centre Norway/ Therese Sandem

Påmelding:     Bindende påmelding innen 6. mars 2014.

 

Pris:                Kr. 2800,00 pr. person ekskl. mva. inkl. materiell og servering. Faktura sendes ut i etterkant.

NCS Fargelære

Kurset tar for seg generell fargelære og vi ser på fargenes påvirkning av bla. lyskilder, annet interiør og rominndeling, påvirkning av ulike omgivelser og vårt nordiske lys. Kurset gir tips til profesjonell argumentasjon for fargevalg.

Kurs om og med NCS, baserer seg på fargesystemet NCS – Natural Colour System, som er et vitenskapelige verdensledende fargespråk som benyttes i all profesjonell fargekommunikasjon. NCS er Norsk standard (siden 1984) og det eneste fargesystemet som beskriver nøyaktig slik vi mennesker ser farger.

NCS brukes til fargekommunikasjon over hele verden innen arkitektur, design, markedsføring, industri, produksjon, utdanning og forskning på alle nivåer i fargevalgprosessene, fra analyse og ide, til det ferdige produktet. NCS kan brukes i alle sammenhenger hvor farger skal vurderes hver for seg og i en sammenheng, og hvor valget av farger er viktig for å skape helhet, harmoni og kontraster. NCS systemets fargekoder og oppbygging, gjør arbeidet med sammensetning av farger enklere.

 

Kursleder
Therese Sandem er NCS-rådgiver og faglærer ved NCS Colour Centre Norway innen Fargelære, fargekommunikasjon og fargesystemer.

Therese har vært kursleder hos NCS Colour Centre -NCS Fargeskolen siden 2003 og underviser bl.a. på høyskoler og private skoler i tillegg til kurs og foredrag om farger. Hun har utdannelse innen salg- og markedsføring og har tilegnet seg kunnskap om NCS og farger gjennom Skandinaviske Färginstitutet i Stockholm (nå NCS Colour Academy).

Ved siden av oppgaven som kursleder, jobber Therese med rådgivning innenfor farger og fargekommunikasjon hos NCS Colour Centre Norway. Hun har høy kompetanse og solid erfaring i utnyttelsen av NCS systemets profesjonelle hjelpemidler, digitale produkter og studiemateriell. I tillegg jobber hun også mye med rådgivning og oversettelser i forholdet mellom NCS og andre fargesystemer.

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no