Søk

Kjøkken, bad og garderobe

Kjøkkenet - familien samlingsplass, og der vi oppholder oss mest. Rommet for den trivielle ettermiddagspraten, og for de store festmiddagene. "Hvordan har dagen din vært?" og "Hva står på nyttårsmenyen til Hellstrøm i år mon,tro"? Kjøkkenet er viktig! 

Nordmenn er glade i boligen sin. Vi tilbringer mye tid der og ønsker at det skal se bra ut rundt oss. Et påkostet kjøkken og bad bidrar utvilsomt til å heve verdien på boligen, og blir av de fleste ansett som en god og trygg investering. Det har også blitt enklere å bytte ut spesielt kjøkken etter hvert, og for mange er dette den første store oppussingen de tar når de flytter inn i ny bolig. Rot markedet i denne bransjen utgjør rundt 80 %. Også i kjøkkenmarkedet har vi hatt en god utvikling siden 2009. Vi forventer imidlertid at denne utviklingen vil flate noe ut. 

Det skjer mye spennende i det norske kjøkken for tiden. Sigdal økte omsetningen med 23 % fra 2010 til 2011 og leverer gode resultater. Hamran Kjøkken har funnet sin måte å trekke kunder til Snartemo gjennom opplevelser og kreativitet, og kan også vise til 18 % økning i omsetningen og økning i resultatgraden. Strai Kjøkken hadde 16 % vekst fra 2010 til 2011. Hos flere av de små produsentene som driver med spesial- innredninger er etterspørselen større enn tilbudet for øyeblikket, og mange må takke nei til oppdrag fordi de ikke har folk nok. Norske forbrukere kjøper norsk mat som aldri før. Vi evner i større grad å se det eksotiske i det kortreise. Samtidig har det kommet en del unge krefter inn i bransjen som tør å tenke annerledes. Som evner å kombinere det tradisjonelle med nye impulser, og praktiske løsninger. 

Kanskje er det denne trenden vi bare har begynt å se konturene av innen norske kjøkken og trevare også? 

 

Bookmark and Share

Kjøkken, bad og garderobe

Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no