Søk

Enighet om lønnsoppgjøret

Det er gitt et generelt tillegg på 50 øre og i tillegg et lavlønnstillegg på 1,50 kroner. Det er den samlede kostnadsveksten som er avgjørende for hvorvidt det er rom for lokale tillegg

LO og NHO er enige om en ramme på 2,4 prosent for årets mellomoppgjør

- Vi har strukket oss langt, men vi endte på et resultat vi som fellesskap kan akseptere. For oss var det viktig å oppnå enighet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Norske arbeidstakere skal ha en anstendig lønn, men samtidig er bedriftene avhengige av å selge det de produserer. Blir varene og tjenestene for dyre får de ikke solgt dem, og vi kan få færre arbeidsplasser i Norge.

- Lønningene i Norge er blant de høyeste i Europa. Derfor må lønnsøkningen her hjemme være lavere enn de landene vi konkurrerer med. Det håper vi å få til i år, sier Skogen Lund.

Les også: Sjekkliste - dette må du vite før lokale forhandlinger

- Med så høye lavlønnstillegg, vil det for flere bedrifter være lite rom for lokale lønnstillegg. Spesielt innen reiseliv er dette krevende da partene for første gang skal gjennomføre lokale forhandlinger, sier Skogen Lund.

Det er viktig å merke seg at Minstelønnsnivået ikke er ferdig forhandlet enda.

De av våre medlemmer som ligger på dette nivået, eller som bruker minstelønn som utgangspunkt i lønnsfastsettelsen, kan få et større sentralt tillegg enn 0,5 kr.

BNL forventer at dette vil være klart ved påsketider

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no. Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til organisasjonsnummer 954 980 286.