Søk

NorDan og Lyse satser smart

for å utvikle smarthus med Norges første fjernstyrte dører og vinduer.

Denne uken signerte energi- og telekommunikasjonsleverandøren Lyse og dør- og vindusprodusenten NorDan en samarbeidsavtale for å utvikle smarthus med Norges første fjernstyrte dører og vinduer.

Av: Byggeindustrien | Publisert: 15.10.2013 10:10 | Sist endret: 15.10.2013 21:46

«Vinduene åpnes og lukkes med et tastetrykk på nettbrettet. Døren kan låses opp fra hvor som helst i verden. To store konsern fra to ulike fagfelt slår kreftene sammen for å utvikle den neste generasjonen dører og vinduer», skriver Lyse og NorDan i en pressemelding tirsdag.

− I Norge låser de aller fleste dørene sine med en fysisk nøkkel, og få tenker nytt. Nå er det på tide at vi viser folk hvordan dette kan gjøres både lettere og smartere, sier administrerende direktør i NorDan, Tore Rasmussen.

− Alle vil ha smarte løsninger. Det skal involvere så lite synlige kabler og utstyr som mulig, og det skal være enkel installasjon. Nøkkelen ligger i å integrere den smarte teknologien inn i produktene, og det er her samarbeidet mellom NorDan og Lyse kommer til sin rett. Dørene og vinduene vil bli høyteknologiske uten estetiske inngrep, forklarer konserndirektør for forretningsutvikling i Lyse, Eirik Gundegjerde.

Avtalesigneringen skjer samtidig som Lyse lanserer sin store smarthussatsing under merkenavnet Smartly. Foreløpig vil produktene kun tilbys i Sør-Rogaland, for senere å bli lansert i resten av landet.

− Vi selger nå løsninger hvor kunden styrer varme, belysning og alarm i sitt hjem fra nettbrettet eller smarttelefonen. Styringsenheten, en smart gateway, er generisk og kan styre det som styres kan i framtiden. Derfor er det spennende å samarbeide med NorDan for å gjøre det smarte huset enda mer komplett, uttaler Gundegjerde.

– Vi er stolte over at vi er den første leverandøren av smarte vinduer og dører i Norge. Dette har hele tiden vært noe folk har tenkt på som vagt og langt inn i framtiden. NorDan og Lyse gjør de smarte vinduene og dørene til konkrete produkter som folk kan kjøpe, sier Rasmussen.

 

Bookmark and Share
Postboks 7188 Majorstuen, 0307 Oslo | Besøk: NHO Næringslivets Hus, Middelthunsgt. 27, 0368 Oslo | Tlf: 23 08 80 00 |  post@norsktrevare.no